Specialist Operationele Voorbereiding

Vast
Maastricht
HBO

Wil jij werken bij een netwerkorganisatie die verantwoordelijk is voor de veiligheid van meer dan 600.000 mensen? En wil jij werken bij een organisatie waar je naast jouw vakinhoudelijke talenten ook nog ruimte krijgt om jouw eigen ideeën in te brengen? De werkzaamheden van Veiligheidsregio Zuid-Limburg bestaan uit het leveren brandweerzorg en de voorbereiding op crisisbeheersing & rampenbestrijding. Veiligheidsregio Zuid-Limburg is een organisatie die in ontwikkeling is. Onze ruim 800 medewerkers, van wie 550 brandweervrijwilligers, zijn onderdeel van deze beweging. Wij zoeken professionals die betrokken zijn. Collega’s die flexibel zijn zoals dat past bij een netwerkende en lerende organisatie.

In verband met aanvulling zoeken we binnen het programma veiligheidsbureau naar een:
​​​​​​​Specialist Operationele Voorbereiding
(36 uur/week)

·         Ben jij een stevige gesprekspartner in het netwerk van Veiligheidsregio
           Zuid-Limburg op het gebied van operationele voorbereiding?

·         Neem jij verantwoordelijkheid voor het succesvol afronden van je werk?

Wat ga je doen?

Jij bent als specialist operationele voorbereiding van nature een verbinder. Door jouw nieuwsgierigheid heb jij je al verdiept in de thema’s en ontwikkelingen binnen de crisisbeheersing en beschikt over de nodig kennis over crisisbeheersing. Met deze kennis ondersteun en adviseer jij collega’s, directie en bestuur, zie je mogelijkheden tot verbetering en pak jij deze op met jouw netwerk.

Het verplaatsen in jouw (operationele) collega’s en weten welke behoeften zij hebben bij een ramp of crisis past bij jou. Maar deze behoeften kun jij ook met gemak omschrijven naar rampbestrijdingsplannen, multidisciplinaire informatiekaarten of andere soorten van (toekomstige) operationele voorbereiding. Bij het schrijven van deze documenten verlies jij wet -en regelgeving, de belangen van de organisaties en de details die het verschil maken bij een ramp of crisis niet uit het oog. Je hoeft hierbij niet altijd het wiel zelf opnieuw uit te vinden, maar maakt gebruik van je zelf opgebouwde netwerk, collega’s en andere werkvelden om oplossingen te zoeken die al elders bedacht en gerealiseerd zijn.

Om dit alles te laten werken zorg je voor een goed implementatieproces en vind je het niet erg om zelf een rol te spelen in de uitrol naar (operationele) collega’s.

Dit alle vraagt dus van jou een bepaalde flexibiliteit die wij zien als het zijn van een teamplayer, die ook graag zelfstandig te werk gaat en met de vrijheid die wij jou geven kan omgaan.

En verder:

·         Heb je een afgeronde HBO-opleiding?
·         Ben jij bereid om nog vakgerichte opleidingen te volgen en je kennis verder uit
          te breiden op thema’s of risico’s?
·         Ben je bereid tot het vervullen van een operationele functie in de
          crisisorganisatie?
·         Heb je relevante ervaring in de wereld van crisisbeheersing?

Dit is wat we je bieden:

·         Een prachtige baan in een uitdagende organisatie die volop in ontwikkeling is.
·         Werken in een organisatie waar alle ruimte is om jezelf te ontwikkelen.
·         Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, in maximaal
          schaal 10 (maximum salaris € 4225,00 bij een fulltime dienstverband).
·         Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder Individueel Keuze Budget à
          17,05%. Dit budget geeft je ruimte om jouw arbeidsvoorwaarden in te zetten
          op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren.

Laat van je horen!

Hebben wij je interesse gewekt? Dan zijn we benieuwd naar je verhaal. Stuur je cv en motivatiebrief  via e-mail naar solliciteren@vrzl.nl onder vermelding van vacature Specialist Operationele Voorbereiding.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Bel dan met Kenny Kicken (regisseur operationele voorbereiding), via 06-50203399, of stel je vraag via de mail kenny.kicken@vrzl.nl.

Reageren kan tot en met 1 september 2019. De selectiegesprekken vinden begin september plaats.


  • Deel deze pagina: