Brandinstructeur

Je wil jezelf uitdagen en echt iets betekenen voor een ander? Bij Veiligheidsregio Zuid-Limburg draag je actief bij aan de veiligheid van meer dan 600.000 mensen. Dat doe je in een netwerkorganisatie waarin samenwerking centraal staat, maar je ook volop ruimte krijgt voor je eigen aanpak en inbreng. Jouw talenten zijn waardevol voor ons, jouw idee├źn brengen ons verder. We zijn een lerende organisatie, continu in ontwikkeling en juist dat maakt het werken bij ons zo interessant.

Wij zijn op zoek naar een:

brandinstructeur

 

Wat ga je doen?

Jij, als brandinstructeur, verzorgt lessen of lesonderdelen voor de leerlijn Brand. Deze lessen zijn zowel voor onze nieuwe brandweermensen (vakbekwaam worden) en onze zittende brandweermensen (vakbekwaam blijven). De lessen die jij gaat geven doe je vanuit jouw kennis en ervaring over de kerntaak brandbestrijding. Jij beheerst deze stof en de cursisten merken dat jij ook boven deze stof staat. Deze vakinhoudelijke kennis in combinatie met kennis en ervaring binnen de didactische wereld, zorgen ervoor dat jij de cursisten complexe kennis en vaardigheden kunt leren. De werkzaamheden als brandinstructeur vinden niet alleen plaats overdag maar ook in de avonduren en eventueel op een zaterdag.

De organisatie en het team

Het team vakbekwaamheid heeft een coördinerende en faciliterende rol ten aanzien van de ontwikkeling, organisatie en beleidsadvisering van brandweeropleidingen, oefeningen en bijscholing binnen brandweer Zuid-Limburg. Het onderhouden en verbeteren van de kwaliteit van repressieve functionarissen binnen onze brandweerorganisatie is een kerntaak van het team. Mede door ons eigen regionaal opleidings- en oefencentrum geven wij vorm aan deze kerntaak.

Ben jij wie we zoeken?

  • Minimaal afgeronde opleiding tot bevelvoerder;
  • Interesse en aanleg voor het verzorgen van lessen en didactiek;
  • Bereidheid tot het volgen van een interne opleiding brandinstructeur;
  • Jij vervult nu een repressieve functie en hebt relevante ervaring binnen de veiligheidsregio;
  • Jij bent medisch goedgekeurd voor een repressieve functie;
  • Inzetbaarheid door de week tijdens avonduren en evt. overdag, en op zaterdagen.

 

Wat bieden wij jou?

  • Een prachtige rol bij een uitdagende organisatie die volop in ontwikkeling is;
  • Werken in een organisatie waar ruimte is om jezelf te ontwikkelen;
  • Vergoeding op declaratiebasis tegen een vaste uurvergoeding.

Interesse?

Durf jij de uitdaging aan? Dan zijn we benieuwd naar je verhaal. Stuur je cv en motivatiebrief  t.a.v. Dennis Damen, via email naar solliciteren@vrzl.nl onder vermelding van vacature brandinstructeur.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Dennis Damen, medewerker vakbekwaam blijven, via 06 – 42 23 53 12. Reageren kan tot en met 12 oktober a.s.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


  • Deel deze pagina: