Ambtelijk Secretaris Ondernemingsraad (OR) (18 uur/week)

Tijdelijk voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband
Sittard
HBO

Je wil jezelf uitdagen en echt iets betekenen voor een ander? Bij veiligheidsregio Zuid- Limburg (VRZL) draag je actief bij aan de veiligheid van meer dan 600.000 mensen. Dat doe je in een netwerkorganisatie waarin samenwerking centraal staat, maar je ook volop ruimte krijgt voor je eigen aanpak en inbreng. Jouw talenten zijn waardevol voor ons, jouw ideeën brengen ons verder. We zijn een lerende organisatie continu in ontwikkeling en juist dat maakt het werken bij ons zo interessant.


Wat ga je doen?
Jij, als ambtelijk secretaris OR, houd je onder andere bezig met de ondersteuning, advisering en met kennis- en informatie-uitwisseling binnen de medezeggenschap. Hierbij is de Wet op de Ondernemingsraden leidend. Je bewaakt de termijnen, procedures en wettelijke kaders. Daarbij geef je de OR een advies over de wijze waarop reacties en/of standpunten van de OR kunnen worden vertaald naar beleid en/of organisatiestandpunten. De ambtelijk secretaris maakt deel uit van het Dagelijks Bestuur van de OR en ondersteunt in deze met name de (gekozen) secretaris van de OR.
Jij bent de verbindende factor tussen de OR en (adviseur van) de WOR- bestuurder. Je draagt bij aan het effectief en efficiënt communiceren over de OR- aangelegenheden en stimuleert de interactie tussen de OR, WOR-bestuurder en medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor de correspondentie van de OR op basis van voorgenomen besluiten van de directie en/of informatiebehoefte. Je zorgt voor verslaglegging en planning van vergaderingen en formuleert de brieven aan de hand van de door de behandelende commissie aangereikte reactie. Tevens communiceer je inzake de voortgang van dossiers met de (adviseur) WOR-bestuurder.

De OR is een belangrijk medezeggenschapsorgaan binnen onze organisatie. Vanuit hun eigen visie beoordeelt de OR de plannen van de organisatie en geeft daarop advies of instemming. De OR telt 15 zetels, die namens de medewerkers overleg voeren met de Directeur Veiligheidsregio Zuid- Limburg over het organisatiebeleid en de personeelsbelangen (conform WOR).

De organisatie en het team
         780                               520                              19                      16
Medewerkers        brandweervrijwilligers        teamleden        gemeenten

Binnen Veiligheidsregio Zuid-Limburg werken de 16 gemeenten, brandweer, politie en de Geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio met elkaar samen om bij een ramp of crisis zo effectief mogelijk op te kunnen treden. Als je bij ons komt werken, krijg je erin één keer 780 collega’s bij, waaronder 520 brandweervrijwilligers. Deze functie is onderbracht bij het team P&O. 

Wat bieden wij jou?

•    Een aanstelling voor 1 jaar met zicht op een vast dienstverband
•    Maximum salaris € 4.048,- bij een fulltime dienstverband (indicatief schaal 9)
•    Volop ontwikkelings – mogelijkheden
•    Individueel keuzebudget van 17,05%

Ben jij wie we zoeken?

•    HBO- diploma richting bestuurskunde of vergelijkbaar
•    Ervaring in soortgelijke functie is een pré
•    Bij voorkeur een afgeronde leergang tot ambtelijk secretaris (of bereidheid tot            volgen)
•    Standplaats Sittard West

Ben jij een organisatorische duizendpoot met een groot inlevingsvermogen? Ben jij op zoek naar een functie waarin je zowel secretarieel als beleidsmatig kunt werken? En vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan een constructieve samenwerking tussen de organisatie en de ondernemingsraad?

Interesse?

Durf jij de uitdaging aan? Dan zijn we benieuwd naar je verhaal. Stuur je cv en motivatiebrief t.a.v. Manon Weijts (teamleider P&O) via email naar solliciteren@vrzl.nl onder vermelding van vacature ambtelijk secretaris OR.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem contact op met Manon Weijts via 06-50281103. Reageren kan tot en met 18 november 2021. De selectiegesprekken zijn gepland op donderdag 2 december 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld 
 


  • Deel deze pagina: