VRZL schaalt toezicht Groot Vlees af

11 december 2020 - 16:24
Coronavirus

Groot Vlees in Nuth heeft de situatie rond corona onder controle. Vanaf vrijdag 11 december schaalt Veiligheidsregio Zuid-Limburg daarom het toezicht af.

De vleesverwerker moest op 17 en 18 november dicht omdat 28 medewerkers positief getest waren op het coronavirus. Bij Groot Vlees werken 115 mensen. In afstemming met GGD Zuid Limburg en Veiligheidsregio Zuid-Limburg werden maatregelen genomen om het aantal besmettingen terug te dringen en tot een verantwoorde en veilige herstart te komen.

Vanaf 19 november is het bedrijf weer gefaseerd opgestart. Inmiddels zit Groot Vlees weer op volledige productiecapaciteit. De genomen coronamaatregelen blijven van kracht. De komende tijd wordt wekelijks een steekproef afgenomen in afstemming met GGD Zuid Limburg. Tot op heden leverden deze steekproeven geen nieuwe coronagevallen op.

De tijdelijke sluiting, de maatregelen om de uitbraak terug te dringen en de gefaseerde opstart van het bedrijf werden gemonitord door GGD Zuid Limburg en Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Nu Groot Vlees de situatie onder controle heeft schaalt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg het toezicht af.


  • Deel deze pagina: