Verhey Vlees gestart met aanpak om coronabesmettingen in te dammen

10 november 2020 - 19:01
ActueelCoronavirus

Vleeswerker Verhey Vlees in Nuth sloot vorige week, omdat het aantal coronabesmettingen in het bedrijf snel opliep. De sluiting bood de directie van Verhey Vlees ruimte om het aantal besmettingen terug te dringen, de gezondheid van medewerkers te monitoren en tot een verantwoorde en veilige herstart van het bedrijf te komen. Afgelopen vrijdag werd een plan van aanpak voorgelegd aan Veiligheidsregio Zuid-Limburg en GGD Zuid Limburg.

Na een steekproef besloot GGD Zuid Limburg vorige week om alle vaste medewerkers en uitzendkrachten te testen en startte ook een bron- en contactonderzoek. Een ingewikkelde klus, omdat ruim de helft van de medewerkers bestaat uit arbeidsmigranten die via verschillende uitzendbureaus bij het bedrijf werken. Bijna de helft van de medewerkers bleek besmet met het coronavirus. Zij kregen het advies direct in isolatie te gaan. Mensen die in nauw contact met hen waren geweest moeten een quarantaineperiode van 10 dagen aanhouden. Verhey Vlees en de betrokken uitzendbureaus dragen zorg voor de gezondheid van hun medewerkers en moeten toezien dat deze zich aan de adviezen en maatregelen houden.

Verhey Vlees heeft een plan van aanpak opgesteld om het aantal besmettingen terug te dringen en een veilige en verantwoorde herstart te realiseren in nauwe afstemming met GGD Zuid Limburg en Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Dit plan van aanpak omvat onder andere: de (na)zorg voor vaste medewerkers en uitzendkrachten, extra audit op coronamaatregelen, intensieve schoonmaak, brononderzoek, testprotocol voor indamming en herstart, toezicht op huisvesting en vervoer van medewerkers. Verhey Vlees is in samenspraak met GGD Zuid Limburg en Veiligheidsregio Zuid-Limburg inmiddels gestart met de uitvoering van dit plan om de inzet van medewerkers in de productie weer veilig en verantwoord te kunnen starten.

Meer informatie

Neem bij verdere vragen of voor meer informatie contact op met team communicatie van Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Voor algemene vragen kunt u tijdens kantoortijden bellen naar 088 168 85 65 of kunt u mailen naar pers@vrzl.nl


  • Deel deze pagina: