Veelgestelde vragen over wat in coronatijd mag en kan in België/Duitsland?

01 januari 2021 - 16:30
Actueel

Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus kan het passeren van de grens anders zijn dan normaal. De Nederlandse Rijksoverheid adviseert in principe nog steeds om België en Duitsland alleen te bezoeken als dat noodzakelijk is. Tegelijkertijd kunnen ook België en Duitsland maatregelen nemen die het 'gewone' grensverkeer beïnvloeden. Wil jij weten wat kan en mag? Hieronder lees je het.

Een bezoekje brengen aan Duitsland of België is voor Zuid-Limburgers eigenlijk 'heel normaal'. Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus is dat nu anders. In onze buurlanden kunnen maatregelen gelden die het grensverkeer beperken. Mag je bijvoorbeeld nog naar België of Duitsland? En moet je dan getest worden? En als het mag, moet je dan in quarantaine zodra je er bent?

Check vooraf waar je rekening mee moet houden

Door gebruik te maken van dit online hulpmiddel van Pandemric weet je precies waar je rekening mee moet houden als je naar België of Duitsland wilt. Je kunt aangeven waar je woont, welk land je wilt bezoeken, om welke reden je dat wilt doen, en hoe lang je blijft. Op basis daarvan krijg je een reisadvies, waarin de regels van beide landen vermeld worden.  

Naar België of Duitsland? Check met dit hulpmiddel waar je rekening mee moet houden!

Dit hulpmiddel is ontwikkeld door samenwerkende overheidsorganisaties binnen de Euregio Maas-Rijn, waaronder EMRIC. Zij hebben dit hulpmiddel ontwikkeld omdat de regels in de Euregio steeds complexer worden. Het hulpmiddel wordt aangepast zodra in één van de drie landen nieuwe maatregelen van kracht zijn. 


Actuele informatie van de Rijksoverheid

Actuele informatie over de reisadviezen van de Rijksoverheid over het bezoeken van Duitsland en België vind je hieronder. Deze adviezen worden uiteraard ook verwerkt in het online hulpmiddel van Pandemric. 


  • Deel deze pagina: