Overheid verstuurt op maandag 7 juni NL-Alert testbericht

03 juni 2021 - 09:45
ActueelAlgemeen

NL-Alert waarschuwt en informeert je over noodsituaties. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. NL-Alert ontvang je op je mobiel. Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen daarbij. Op maandag 7 juni test de overheid NL-Alert. Daarom ontvang je rond 12.00 uur het NL-Alert testbericht. Op datzelfde tijdstip testen we de sirenes.

Wanneer NL-Alert?

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer. Elk jaar verzendt de overheid op de eerste maandag in juni en december rond 12.00 uur NL-Alert testbericht. Zo weet je hoe NL-Alert op je mobiel klinkt en eruitziet. Op maandag 7 juni verzendt de overheid het eerstvolgende testbericht.

NL-Alert op je mobiel

Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Wanneer je een NL-Alert op je mobiel ontvangt, laat je telefoon een luid en doordringend alarmgeluid horen. Ontvang je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen daarbij. NL-Alert maakt gebruik van cell broadcast. Dit is een techniek die óók werkt als het netwerk overbelast is. Call broadcast is gratis en anoniem: je hoeft je niet aan te melden en je nummer blijft onbekend.

Check je mobiel!

Maandag 7 juni rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert testbericht uit in heel Nederland. Het testbericht heette voorheen ‘NL-Alert controlebericht’, maar is verder niet veranderd. Let op: het NL-Alert testbericht kan luid binnenkomen als je een koptelefoon of oordopjes gebruikt.


  • Deel deze pagina: