Kom naar de ondernemersbijeenkomst 'Samen Veilig rondom Chemelot'

21 september 2022 - 09:36
Actueel

Dirigeer ik mijn klanten naar buiten? Of houd ik hen juist binnen, wanneer de sirene gaat? En scholen blijken regelmatig ontruimingsoefeningen te houden, maar een noodscenario waarbij kinderen juist binnen moeten blijven, wordt zelden geoefend. Dit soort overwegingen komen aan bod tijdens een ondernemersbijeenkomst van Veiligheidsregio Zuid-Limburg en Chemelot, samen met de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein. Niet alleen, ‘welke protocollen gelden er’ en wat doen hulpverleners, maar óók wat kun je als ondernemer of schoolbestuur doen? Met elkaar gaan we in gesprek aan de hand van situatieschetsen om juist te kunnen handelen. Interesse? Laat het ons weten!

Voorinschrijving start voor ondernemers en schoolbesturen

In november 2022, worden twee bijeenkomsten gepland. Één ondernemersbijeenkomst is specifiek gericht op ondernemers (van winkelier, marktstandplaatshouder, horecaondernemer tot event- of kermisexploitant). De andere bijeenkomst organiseren we in het bijzonder voor scholen (schoolbesturen, leerkrachten, preventiecoördinatoren). Deze bijeenkomsten zullen ieder één avond in beslag nemen en zijn uiteraard gratis. Programma, datum, tijdstip en locatie maken we zo snel mogelijk bekend. 

Meld je aan

Ondernemers, instellingen en hulpverlenersorganisaties kunnen elkaar helpen om inzichten te krijgen wat nou écht zinvol en werkbaar is op zo'n moment. Jij kunt - vanuit je professionele rol - het verschil maken. Laat weten dat je geïnteresseerd bent door te mailen naar info@vrzl.nl o.v.v. ondernemersbijeenkomst Samen Veilig rondom Chemelot.

De boodschap: ‘ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet de ventilatie uit’, wordt lang niet altijd opgevolgd, zo bleek in 2019 tijdens een incident met een gaslek op Chemelot. Weet iedere medewerker wat hij dan moet doen? En hoe informeer je ouders over de situatie? Ook ondernemers lopen tegen allerlei praktische zaken aan: weet je hoe de ventilatie in je kantoor moet worden uitgezet? Hoe informeer je medewerkers die in de buitendienst zitten? En wat doe je als marktkoopman? Of horecaondernemer, die net een vol terras heeft?
Achtergrond

Chemelot en Veiligheidsregio Zuid-Limburg doen mee aan het Europese LINKS-project. Het doel van LINKS is het onderzoeken, vastleggen en delen van kennis over het gebruik van sociale media en crowdsourcing in rampen- en risicobeheer om de zelfredzaamheid van mensen te vergroten. Meer informatie: links-project.eu .

Logo LINKS.png vrzl-logo.svg logo chemelot.png
logo beek.jpg logo sittard.jpg logo Stein.jpg

  • Deel deze pagina: