Hulpdiensten oefenen in Maastricht en Beek

04 september 2018 - 11:18
Oefening

Om goed voorbereid te zijn op een crisis of ramp is het belangrijk dat hulpdiensten regelmatig gezamenlijk oefenen. In samenwerking met ProRail, Maastricht Aachen Airport en Rijkswaterstaat wordt er daarom op 6, 7, 10 en 11 september geoefend door de hulpdiensten op diverse locaties in de regio Maastricht en Beek.

Om goed voorbereid te zijn op een crisis of ramp is het belangrijk dat hulpdiensten (o.a. brandweer, geneeskundige diensten (GHOR), politie en gemeenten (Bevolkingszorg)) regelmatig gezamenlijk oefenen.

In samenwerking met ProRail, Maastricht Aachen Airport en Rijkswaterstaat wordt er daarom op 6, 7, 10 en 11 september geoefend door de hulpdiensten op diverse locaties in de regio Maastricht en Beek.

Gedurende deze vier oefendagen worden ongeveer 100 medewerkers van de hulpdiensten en bedrijven geconfronteerd met diverse oefenscenario’s waarin verschillende incidenten worden nagebootst. Het kan dus zijn dat u hulpverleningsvoertuigen ziet rijden of dat u ze massaal bij de verschillende bedrijven en instellingen ziet staan.

De bij de oefening betrokken bedrijven zullen gewoon bereikbaar blijven en zij zullen hiervan geen onnodige hinder ondervinden. Vanzelfsprekend blijft ook de hulpverlening gewaarborgd.


  • Deel deze pagina: