Natuurgebieden langs Grensmaas voorlopig nog afgesloten

20 juli 2021 - 09:10
Actueel

De natuurgebieden van Natuurmonumenten langs de Grensmaas blijven voorlopig afgesloten voor publiek. Natuurmonumenten roept iedereen op om (nog) niet naar onze gebieden te komen, ook niet om te helpen met opruimen. Eerst inventariseren boswachters of de terreinen veilig te betreden zijn. Daarna kunnen ze zeker hulp gebruiken.

Veiligheid voorop

Door de overstromingen en hevige regen zijn de terreinen veranderd en kletsnat. Voor wandelaars kunnen er onverwachte en gevaarlijke situaties ontstaan, bijvoorbeeld door drijfzand, instabiele steilwanden en wegtrekkend water. Natuurmonumenten vraagt iedereen uitdrukkelijk om de terreinen niet in te gaan, ook niet via kapotte rasters. Denk aan uw veiligheid, neem geen risico! 

Controles door boswachters

Boswachters van Natuurmonumenten gaan nu eerst zelf de terreinen in om te controleren of de gebieden veilig te betreden zijn, welke schade er is en of er kadavers van grote en kleine dieren moeten worden opgeruimd. Als dat achter de rug is en een gebied weer veilig verklaard is, is publiek weer welkom. Op dat moment kan Natuurmonumenten veel hulp gebruiken bij het opruimen van de achtergebleven rommel. Daarover volgt later meer informatie.

Hoe gaat het met de dieren?

Natuurmonumenten ziet dat veel mensen begaan zijn met de grote grazers. Hun Galloway-runderen en Konikpaarden maken het goed. Ze zijn eerder naar hoger gelegen delen, buiten de natuurgebieden of op stal geplaatst en hebben voldoende te eten. Boswachters, boeren uit de buurt en vrijwilligers houden de dieren goed in de gaten. Aan voorbijgangers vragen ze de dieren met rust te laten en afstand te houden.

Blijf op de hoogte

Houd voor het laatste nieuws de website van Natuurmonumenten in de gaten. Of volg Maasvallei - Natuurmonumenten op Facebook.

 

Lees het originele bericht op de website van Natuurmonumenten.


  • Deel deze pagina: