Mogelijke gevolgen aanvaring vrachtschip stuw Borgharen

13 oktober 2024 - 21:15
Actueel

Update: De aanvaring met een schip waarvan de twee opvarenden afgelopen zaterdag gelukkig veilig van boord konden, heeft wel nog gevolgen voor de waterstand. Betrokkenen waarvoor de dalende waterstand mogelijk effect kan hebben, zijn geïnformeerd. Verder houdt Veiligheidsregio Zuid-Limburg samen met Rijkswaterstaat, gemeente Maastricht en andere partners de situatie nauwlettend in de gaten.

Zaterdagmorgen 12 oktober rond 8:30 uur is een vrachtschip tegen stuw Borgharen op de Maas bij Maastricht gevaren. Het vrachtschip voer vanuit Bosscherveld richting België en kwam ter hoogte van de Noorderbrug in de problemen door de sterke stroming op de Maas. 
De opvarenden van het schip zijn zaterdag in veiligheid gebracht, maar de aanvaring heeft wel nog  gevolgen voor de waterstand. Het schip moet nog weggehaald worden. Betrokkenen waarvoor de dalende waterstand mogelijk gevolgen kan hebben, zijn geinformeerd. Verder houdt Veiligheidsregio Limburg samen met Rijkswaterstaat, gemeente Maastricht en andere partners de situatie nauwlettend in de gaten. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, worden betrokkenen direct op de hoogte gebracht door de hulpdiensten, gemeente of Rijkswaterstaat. 

Ga naar het liveblog van Rijkswaterstaat voor operationele updates (o.a bergingswerkzaamheden). 


  • Deel deze pagina: