Léon Houben nieuwe commandant Brandweer Zuid-Limburg

15 oktober 2019 - 13:13
Algemeen

Léon Houben is door het bestuur van Veiligheidsregio Zuid-Limburg benoemd als commandant van Brandweer Zuid-Limburg. Hij volgt met ingang van 1 januari 2020 Gerard van Klaveren op. Houben is tot op heden werkzaam als sectorhoofd basiszorg repressie en risicobeheersing bij de brandweer in Zuid-Limburg.

Houben heeft een lange geschiedenis binnen het brandweerdomein. Hij is opgegroeid in een brandweergezin en als 18-jarige gestart bij de brandweer in Susteren. Hij heeft hier alle functies doorlopen tot en met vrijwillig brandweercommandant. Zijn achtergrond is de ICT wereld van nutsbedrijven waarin hij tot 2004 gewerkt heeft. Vervolgens is hij overgestapt naar de brandweer en hier heeft hij diverse functies vervuld.

Brandweer Zuid-Limburg staat aan de vooravond van een reorganisatie die vanaf 1 januari 2020 zal gaan plaatsvinden. Houben zal hier sturing aan gaan geven, waarbij de doorontwikkeling van vakmanschap, informatiemanagement, bedrijfsvoering én het landelijke thema rondom de toekomst van de vrijwillige brandweer belangrijke thema’s zijn.


  • Deel deze pagina: