“Een niet-alledaagse job, vond ik dichter bij huis. Hier op de meldkamer.”

12 juli 2024 - 12:46
Actueel

Cecile Reijnen (26 jaar), hydrograaf van origine, studeerde aan de zeevaartschool op Terschelling. Met dit nogal specialistische diploma op zak, vertrekt ze naar het buitenland. Met passie voor water, en energie te over om keer op keer ‘de klus te klaren’, werkt ze voor een baggeraar. Cecile: “de projecten waren dynamisch en je bent onderdeel van een hecht team. Maar toch, Zuid-Limburg lonkte.”

Intussen woont Cecile weer in Eijsden. Ze vertelt: “niet meer uit m’n koffer toe hoeven leven, geeft rust. Maar het niet-alledaagse en dynamische blijft interessant. In mijn nieuwe job als calamiteitencoördinator, hier op de meldkamer, kan ik op dat vlak weer m’n hart ophalen. Hier ben ik de spil tussen de hulpverlenende partijen als politie, brandweer en ambulancezorg. Wij werken hier met elkaar in dezelfde ruimte. En dat is ook nodig om snel te kunnen schakelen.”

Ruimte om mee te denken

“Mooi aan onze organisatie vind ik de vrijheid die je krijgt om mee te denken. Bijvoorbeeld bij een besluit of verbetervoorstel. Er wordt echt aan ons gevraagd: ‘wat vinden jullie hiervan?’. Zoiets voelt voor mij ook als waardering. Fijn dat ik een meerwaarde kan leveren. En dat ik hier ruimte krijg om te leren en te groeien. Zoals in het denken in scenario’s. Daar word je helemaal in getraind en opgeleid.” 

Prikkelbestendig

“Je moet wel tegen prikkels bestand zijn. Het gerinkel van een telefoon en geroezemoes op de achtergrond, dat kun je niet zomaar even ‘uit’ zetten. Stressbestendig zijn, is een must. En sociaal moet je handig zijn. Je kunnen inleven in de persoon aan de andere kant van de lijn. Of je kunnen verplaatsen in de situatie van jouw collega van de brandweer, ambulancezorg of politie. In het begin sta je te kijken van de meest uiteenlopende en ook ernstige meldingen, maar je went er gek genoeg ook weer aan. En dat is maar goed ook.”

Weet dat

Er ís nog een vacature als calamiteitencoördinator! En zo'n uiterst specialistische vooropleiding zoals Cecile op haar cv heeft staan, is heel tof maar gelukkig géén vereiste. Dus. Lijkt het je wat? Wij zijn heel benieuwd naar jouw verhaal. Bekijk de vacature op Calamiteiten Coördinator Meldkamer :: Veiligheidsregio Zuid-Limburg (vrzl.nl) . 


  • Deel deze pagina: