Deel gemeente Eijsden-Margraten ontvangt op donderdag 10 juni nogmaals een NL-Alert testbericht

07 juni 2021 - 12:15
ActueelAlgemeen

Een deel van de gemeente Eijsden-Margraten ontvangt op donderdag 10 juni nogmaals een NL-Alert testbericht. Het testbericht wordt verstuurd tussen 10.30 en 11.30 uur. Telecomprovider Vodafone werkt aan de verbinding met het NL-Alertsysteem en controleert door middel van het bericht of de werkzaamheden goed zijn verlopen. De verwachting is dat mensen uit Eckelrade, Gronsveld, Cadier en Keer, Margraten en Sint-Geertruid het testbericht ontvangen. Mogelijk ontvangen ook mensen buiten deze dorpen het testbericht.

Net als bij het landelijk testbericht van maandag 7 juni hoef je niets te doen. Houd er wel rekening mee dat NL-Alert luid kan binnenkomen als je oordopjes of een koptelefoon gebruikt. Heb je andere vragen over het NL-Alert testbericht van donderdag 10 juni? Lees dan onderstaande vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail naar info@vrzl.nl en vermeld ‘NL-Alert testbericht 10 juni’. We komen er dan zo snel mogelijk bij je op terug.

Vragen en antwoorden over het NL-Alert testbericht van 10 juni

Donderdag 10 juni tussen 10.30 uur en 11.30 uur. 

Het NL-Alert testbericht wordt verstuurd in de omgeving van Eckelrade. Daar staat een zendmast van Vodafone. Door de manier waarop het NL-Alertsysteem werkt, is geen exacte inschatting te maken van de ontvangers. Onze inschatting is dat het NL-Alert testbericht ontvangen wordt in de cirkel van Eckelrade, Gronsveld, Cadier en Keer, Margraten en Sint-Geertruid. Mogelijk ontvangen ook mensen buiten deze dorpen het testbericht.

Het testbericht van donderdag 10 juni is een regionaal testbericht. Het wordt verstuurd omdat telecomprovider Vodafone zijn verbinding met het NL-Alertsysteem aan het vernieuwen is. Dat doen ze regelmatig. Elke Nederlandse telecomprovider moet namelijk NL-Alert kunnen uitzenden. Om te testen of de werkzaamheden goed zijn verlopen, wordt in de gemeente Eijsden-Margraten NL-Alert verstuurd.

Op maandag 7 juni is landelijk een NL-Alert testbericht verstuurd. Dat gebeurt ieder half jaar. Op die manier weet jij als inwoner hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Het testbericht van donderdag 10 juni is een regionaal testbericht om de verbinding tussen Vodafone en het NL-Alertsysteem te testen. Vodafone voert donderdag werkzaamheden uit en controleert met het testbericht of deze goed verlopen zijn. 

 

Vodafone voert werkzaamheden uit aan de verbinding met het NL-Alertsysteem. Het hoofdkantoor van Vodafone ligt in Maastricht. Vanwege de beschikbaarheid van medewerkers willen zij het testbericht graag uitzenden in de omgeving van hun hoofdkantoor. Ze hebben daarvoor een gebied gekozen waar relatief mensen weinig wonen. Om die reden is gekozen voor een gebied binnen Eijsden-Margraten. In Eckelrade staat bovendien een zendmast van Vodafone waar tijdens het testbericht metingen worden uitgevoerd.

Bij een testbericht hoef je niets te doen. Als je het NL-Alert op een ander moment ontvangt, moet je wél iets doen. De overheid waarschuwt en informeert je dan voor een levens- of gezondheidsbedreigende situatie. Lees in zo’n geval direct het bericht, kom in actie en help ook de mensen in je omgeving daarbij.

Nee. Ook mensen met een andere telecomprovider kunnen donderdag 10 juni een testbericht ontvangen. 
 


  • Deel deze pagina: