Deel gemeente Beek ontvangt maandag 21 februari een NL-Alert testbericht

18 februari 2022 - 10:00
ActueelAlgemeen

Een deel van de gemeente Beek ontvangt op maandag 21 februari een NL-Alert testbericht. Het testbericht wordt verstuurd tussen 16.00 en 16.15 uur. Telecomprovider Vodafone werkt aan de verbinding met het NL-Alertsysteem en controleert met het bericht of de werkzaamheden goed zijn verlopen. De verwachting is dat mensen uit Beek, Spaubeek, Neerbeek, Genhout, Geverik en Kelmond het testbericht ontvangen. Mogelijk ontvangen ook mensen buiten deze dorpen het testbericht.

Wat dit betekent voor jou als ontvanger

Als ontvanger hoef je niets te doen. Houd er wel rekening mee dat het NL-Alert luid kan binnenkomen als je oordopjes of een koptelefoon gebruikt. Heb je andere vragen over het NL-Alert testbericht van maandag 21 februari? Lees dan onderstaande vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail naar info@vrzl.nl en vermeld ‘NL-Alert testbericht februari’. We helpen je graag.

Maandag 21 februari tussen 16.00 uur en 16.15 uur.

Het NL-Alert testbericht wordt verstuurd in de omgeving van Spaubeek. Daar staat een zendmast van Vodafone. Op dit moment kunnen we niet met zekerheid zeggen wie het testbericht ontvangt. Onze inschatting is dat het NL-Alert testbericht ontvangen kan worden in de cirkel van Spaubeek, Beek, Neerbeek, Genhout, Geverik en Kelmond. Mogelijk ontvangen ook mensen buiten deze dorpen het testbericht.

Bij een testbericht hoef je niets te doen. Als je het NL-Alert op een ander moment ontvangt, moet je wél iets doen. De overheid waarschuwt en informeert je dan voor een levens- of gezondheidsbedreigende situatie. Lees in zo’n geval direct het bericht, kom in actie en help ook de mensen in je omgeving daarbij.

Mensen die geen testbericht ontvangen hoeven zich geen zorgen te maken. We kiezen een heel klein gebied rondom de gekozen zendmast van Vodafone. Hierdoor is het theoretisch mogelijk dat één van de andere operators, KPN of T-Mobile, het bericht niet uitzendt. Ook kan ontvangst, door verschillen in netwerkconfiguratie, per operator enigszins verschillen. Het bericht zal ook zichtbaar zijn op de andere distributiekanalen van NL-Alert (bushaltes, stations, digitale displays, NL-Alarm, e.a.).

Het testbericht van maandag 21 februari is een regionaal testbericht. Het wordt verstuurd omdat telecomprovider Vodafone zijn verbinding met het NL-Alertsysteem aan het vernieuwen is. Dat doen ze regelmatig. Elke Nederlandse telecomprovider moet namelijk NL-Alert kunnen uitzenden. Om te testen of de werkzaamheden goed zijn verlopen, wordt in de gemeente Beek de NL-Alert verstuurd.

Vodafone voert werkzaamheden uit aan de verbinding met het NL-Alertsysteem. Het hoofdkantoor van Vodafone ligt in Maastricht. Vanwege de beschikbaarheid van medewerkers willen zij het testbericht graag uitzenden in de omgeving van hun hoofdkantoor. Ze hebben daarvoor een gebied gekozen waar relatief mensen weinig wonen. Om die reden is gekozen voor Beek. In Spaubeek staat bovendien een zendmast van Vodafone waar tijdens het testbericht metingen worden uitgevoerd.

Nee. Ook mensen met een andere telecomprovider kunnen maandag 21 februari een testbericht ontvangen.


  • Deel deze pagina: