Afschalen toezicht VRZL op Verhey Vlees

04 december 2020 - 15:00
Coronavirus

Vleesverwerker Verhey Vlees in Nuth heeft de situatie rond corona onder controle. Vanaf vrijdag 4 december schaalt Veiligheidsregio Zuid-Limburg het toezicht af.

Begin november sloot Verhey Vlees voor een week haar deuren vanwege een hoog aantal besmettingen onder haar medewerkers. In samenspraak met GGD Zuid Limburg en Veiligheidsregio Zuid-Limburg nam de directie maatregelen om het aantal besmettingen in te dammen en tot een verantwoorde en veilige herstart te komen. Op 13 november is het bedrijf in fasen opgestart. Inmiddels zit Verhey weer op haar volledige productiecapaciteit.

De genomen coronamaatregelen blijven van kracht. De komende tijd wordt wekelijks een steekproef afgenomen in afstemming met GGD Zuid-Limburg. Tot op heden hebben deze steekproeven geen nieuwe coronagevallen opgeleverd.

Het indammen van de uitbraak en de gefaseerde opstart werd gemonitord door GGD Zuid Limburg en Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Nu Verhey Vlees de situatie onder controle heeft schaalt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg het toezicht af.


  • Deel deze pagina: