Coronavirus Zuid-Limburg (COVID-19)

Op deze pagina plaatsen wij informatie over het coronavirus in Zuid-Limburg. We plaatsen geen up-to-date informatie over het aantal besmettingen in Zuid-Limburg.
Voor het actuele aantal besmettingen verwijzen we graag naar de website van het RIVM. Kijk voor meer informatie ook op de website van de GGD Zuid-Limburg.

Waar kun je terecht voor informatie?

Algemene vragen over het coronavirus

Kijk op de website van de Rijksoverheid of het RIVM. Op deze websites staat een overzicht van veelgestelde vragen. Vind je daar geen antwoord op jouw vraag? Bel dan het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid: tel. 0800-1351. 

Klachten? Blijf thuis, bel 0800-1202 en maak een afspraak voor een test

Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten of verhoging? Blijf thuis en bel telefoonnummer 0800-1202 om een afspraak te maken voor een test. GGD Zuid-Limburg heeft hiervoor verschillende teststraten ingericht in Zuid-Limburg. Dit telefoonnummer is bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur.

Gezondheidsvragen over een situatie in Zuid-Limburg

Heb je andere vragen over het coronavirus en je gezondheid? Kijk dan op de website van GGD Zuid Limburg of neem contact op met de informatielijn van de GGD Zuid-Limburg, tel. 088 - 880 50 05. Dit telefoonnummer is bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur.

Ben je ondernemer, voorzitter van een vereniging of directielid van een instelling?

En heb je een specifieke vraag over je onderneming, vereniging of instelling? Neem dan eerst contact op met de gemeente waarin jouw onderneming, vereniging of instelling gevestigd is. Zij kennen de lokale én de regionale afspraken en regels en kunnen jouw vraag daarom het best beantwoorden.

Andere vragen ?

Bel voor andere vragen het callcenter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg: tel. 0251-260960.

Wat kan en mag in onze buurlanden?

Check het overzicht met veelgestelde vragen over wat kan en mag als je van plan bent naar België of Duitsland te gaan.

Persvragen

Telefoonnummer 088-1688565


Informatie over het coronavirus in eenvoudige taal